De kinderprojecten van Brussaard

Al jaren sponsort en initieert Brussaard projecten voor kansarme kinderen. Daarbij gaat het voornamelijk om kleinschalige projecten die worden opgezet door lokale organisaties en worden ondersteund door de plaatselijke bevolking. De afgelopen jaren werden op initiatief van Brussaard ondermeer de bouw van basisscholen, de uitbreiding van kindertehuizen en de opvang van straatkinderen ondersteund. Hieronder volgen wat voorbeelden van projecten uit de afgelopen jaren:
 

* Sponsoring van diverse stichtingen voor goede doelen, zoals KiKa en de Doe een wens Stichting alsmede fundraising evenementen zoals het Quality of Life gala.

* Traditiegetrouw doneerde Brussaard ook in 2013 een bedrag van €2013,00 naar KiKa, in plaats van relatiegeschenken en kerstkaarten.

* De bouw van in totaal 53 basisscholen voor kasteloze kinderen die wonen in afgelegen gebieden in India. Naast nieuwe schoolgebouwen wordt ook eens per dag een voedzame maaltijd aan de kinderen geserveerd. De schoolprojecten worden gecoördineerd door leden van de Indiase Tafelronde. Bezoek hier de website van Freedom Through Education.

* Diverse kinderprojecten van Orange Babies in Namibië. Paul Brussaard inspireerde de Protestantse kerk in Maarssen het project Hope Village in Windhoek te sponsoren. Het opgehaalde bedrag van €4500,- werd door Brussaard aangevuld tot €10.000,-.

* Het Kwamzamo Child Support Centre in de omgeving van Durban, Zuid Afrika. Dit kindertehuis zorgt voor de opvang van kinderen met Aids en kinderen die door deze ziekte hun ouders hebben verloren. Dit project wordt gecoördineerd door de organisatie Orange Babies.

* De renovatie van appartementen voor de opvang van oudere weeskinderen in Beius, Roemenië. Een project van de organisatie Good Samaritan.
 

* Het absolute hoogtepunt was de wereldreis voor kinderprojecten die Paul Brussaard heeft opgezet. 73 Deelnemers, 12 teams en evenzovele Land Rovers reden 6 maanden lang door Azie en het Midden Oosten terug naar Nederland. Het doel: ondersteuning van meer dan 30 kinderprojecten die tijdens de route ook werden bezocht. Het opgehaalde sponsorgeld werd direct aan deze projecten besteed.

Lees hier meer over deze wereldreis voor kinderprojecten en het boek dat over deze expeditie geschreven is.